15 İlginç Erken Gebelik Belirtileri

15 İlginç Erken Gebelik Belirtileri

Sabah bulantısı, göğüs ağrıları, sürekli yemek isteği, hamileliğin popüler belirtileridir. Bunlar da yaygın olarak tartışılıyor. Ancak hamilelik sırasında ortaya çıkan birkaç semptom var ki, ancak insanlar bunları biraz ilginç buluyor. Tuhaf görünebilirler, ancak size bu sözde garip gebelik semptomlarının diğer gebelik semptomları kadar normal olduğunu söyleyelim. 

Bazı ilginç hamilelik belirtilerini öğrenmek için bu Lohusasepeti Blog yazısını okuyun. 

 

Daha büyük ayaklar: Hamilelik sırasında hormonlar bağların gerilmesine ve gevşemesine neden olarak ayağınızın boyutunun artmasına neden olabilir.

Gebelik beyni: Hamileliğin erken dönemlerinde başlayan bir tür hafıza kaybıdır. Bir şeyleri unutma eğilimindesin. Bir çalışma, hamile kadınların beyinlerinde bulunan gri maddede azalmaya tanık olabileceğini ve bununda bilişsel bozukluğa neden olabileceğini bulmuştur. 

Daha dolgun saç: Hormonlar, özellikle hamilelik sırasında yüksek östrojen seviyeleri saçınızın büyüme aşamasını uzatabilir ve  saç dökülmesini önleyebilir.  Böylece saçlarınız daha dolgun veya kalınlaşabilir. 

Artan koku duyusu: Artmış östrojen seviyeleri hamilelik sırasında koku alma duyusunu artırabilir. Stanford’daki araştırmacılar,  sabah bulantılarının bazılarında bu artan duyarlılıkla ilişkili olabileceğini varsaydılar.

Metalik tat: Erken gebelikte yükselen östrojen seviyeleri ağızda garip bir metalik tada neden olabilir. Hamilelikte bulantı ve kusma (NVP) semptomlarını şiddetlendirebilir, bu da belirli yiyecek türlerinden kaçınmaya yol açar.

Akne: Vücutta hormon seviyelerinde ki artıştan dolayı akneler ister istemez oluşmaya başlamakta. 

Kabuslar: Gerçekçi hissettiren garip, korkutucu veya güzel rüyalar görebilir ve bu rüyaları gün boyunca hatırlayabilirsiniz. 

Mide gürlemesi: Mideniz, kısa bir süre için bile yemek veya susuz kaldığınızda ortaya çıkabilecek gürültülü veya guruldayan sesler üretebilir. Ayrıca kendinizi sık sık aç hissedebilirsiniz ve iştahınız artabilir. 

Areola çevresinde küçük şişlikler:  Hamileliğiniz ilerledikçe, areola çevresinde bulunan Montgomery bezleri daha belirgin hale gelir ve areola kararır. Montgomery bezleri küçük yumrular olarak görünebilir ve stimülasyonda daha görünür hale gelebilir. 

Beyaz akıntı:  Hamileliğin erken döneminde  beyazımsı  veya  sarımsı bir akıntı  fark edebilirsiniz . Bu, hormon uyarımından kaynaklanan epitel hücreleri ve servikal mukustan oluşan vajinal akıntıdaki artıştır. Bu, hamilelik sırasında yaygın olan hormonal değişiklikler veya maya enfeksiyonlarından kaynaklanıyor olabilir.

Dişleri fırçalarken öğürme : Bazı kadınlar diş ipi kullanırken veya dişlerini fırçalarken bu durum gözlemlenebilir, özellikle de azı dişlerini fırçalarken. 

Belirli renklere duyarlılık:  Bazı kadınlar belirli renklere maruz kaldıklarında  bu durum mide bulandırıcı  olabilir. 

Cilt Lekeleri:  Bunlar, hormonal seviyelerin yükselmesi nedeniyle oluşan küçük cilt kanatlarıdır. Yüzün, koltuk altlarının, boynun, göğüslerin veya kasıkların herhangi bir yerinde gelişirler.  Cilt lekeleri  çoğu zaman zararsızdır.

Vücut ısısı yüksekliği:  Vücudunuz sıcaklığınız birkaç gün süreyle yüksek kalır. Yumurtlama başladıktan 24 saat sonra artma olasılığı yüksektir. 

Göbek çevresinde ağrı:  Büyüyen bir uterus bazen karın duvarına baskı uygulayarak “innie” göbek deliğinin “dışarıya” dönüşmesine neden  olabilir.

Hamileliğin bu tuhaf belirti ve semptomlarının çoğu spekülasyonlara dayanır ve pozitif bir hamileliği teşhis etmek için işaret olarak kullanılamaz. Bir çıkarımda bulunabilmek için gebelik testi yardımcı olabilir. Bu olağandışı erken gebelik semptomlarından herhangi birini yaşarsanız, endişelerinizi sağlık uzmanınıza iletebilirsiniz. Doktorunuz hamileliğin doğrulanması için kan veya idrarda gebelik testi yapabilir.