Gebelik Testi İçin En Doğru Zamanı Bulmak

Gebelik Testi İçin En Doğru Zamanı Bulmak

Gebelik Testi İçin En Doğru Zamanı Bulmak

Gebe kalmaya mı çalışıyorsunuz ? Öyleyse, adet gecikmeniz varsa soracağınız tek soru “Hamile miyim?” Evde hamilelik kitini satın alıp hemen testi yaptırmak isteyebilirsiniz. Ancak, düzgün bir şekilde yapmazsanız, evde yapılan bir hamilelik testi yanıltıcı olabilir. 

Oku Gebelik Testi İçin En Doğru Zamanı Bulmak 2 dakika Sonraki Hamilelikte Erken Belirtiler

 

Gebelik Testi Nedir?  

Hamilelik testleri, idrarınızın insan koryonik gonadotropini (hCG) adı verilen bir hormon içerip içermediğini göstermek için tasarlanmıştır. Bu hormon döllenmiş yumurta rahim zarına yerleştirildikten hemen sonra salınır ve her iki ila üç günde bir ikiye katlanmaya devam eder. 

Hamilelik testini evde yapabilir veya bir sağlık kuruluşunu ziyaret edebilirsiniz. Evde gebelik testi kitleri eczanelerde satılmaktadır. Testi evde yaparsanız, tüm talimatları doğru şekilde uyguladığınızdan emin olun. 

Bununla birlikte, bir jinekoloğa görünüyorsanız, kan örneğinizi test edecektir. Kan testleri idrar testlerinden daha doğrudur. 

Gebelik Testi Yapmak İçin En İyi Zamanı Bulmak ?

Aylık adet döngünüzü kaçırdığınız anda hamilelik testi yaptırabilirsiniz. Bazen, dönem bitiş tarihinden birkaç gün önce de çalışır. Yukarıda belirtildiği gibi, hamilelik kiti, hamilelik sırasında üretilen hCG hormonunu tespit eder. Vücudunuz bu hormonu âdet döneminizden önce bile üretiyor olabilir. 

Ancak, kaçırılan süreden önceki günlerde testi uygulamak için henüz çok erkendir. Size yanlış bir sonuç verebilir. Olumlu sonuç gösterse bile, kendiliğinden düşük nedeniyle gebeliğe dönüşmeyebilir. 

Bu nedenle, kaçırdığınız adetin ilk gününü bekleyin. 

Gebelik Testleri Ne Zaman Doğru Sonuç Verir ?

Evde yapılan gebelik testleri, adet kaçırılan dönemin ilk gününde ve sonrasında kullanıldığında % 99 doğruluk oranına sahiptir. Hamilelik testi yaptırmak için günün en iyi zamanı idrarın daha yoğun olduğu sabah vakitleridir. 

Adet ayı içine çok erken girerseniz, doğru kullanmazsanız veya kit son kullanma tarihini geçmişse sonuç doğru olmayabilir. 

Evde yapılan testin doğruluğu aşağıdaki faktörlere bağlıdır: 

* Talimatları nasıl uyguluyorsunuz ?
* Ne kadar sürede hamilelik testi yapabilirsiniz ? 
* Ne zaman yumurtladığınız ve implantın ne kadar sürdüğü ?
* Hamilelik testi yapmak için asla çok geç değildir. Birkaç gün hamile kaldıktan sonra bile doğru sonucu verecektir.