Yanlış Negatif Gebelik Testi Nedir ?
Evde hamilelik testi yaparsanız ve hamileyken bile negatif sonuç alırsanız, buna yanlış negatif gebelik testi denir.
Kit, idrardaki insan koryonik gonadotropini (hCG) hormonunu izleyerek hamileliğinizi saptar. Ev testi, hCG seviyelerini okuyamıyorsa bazen yanlış negatif sonuç gösterir.
Yanlış Negatif Gebelik Testleri Ne Kadar Yaygındır ?
Yanlış negatif sonuç, yanlış pozitif sonuçtan daha yaygındır. Yanlış negatif sonuç alma olasılığı% 10’dur. Araştırmacılar, evde gebelik testi sonuçlarının klinik teknisyenler tarafından yapıldığında daha doğru (% 97,4) ve tüketiciler tarafından yapıldığında daha az doğru olduğunu saptadılar.
Talimatları dikkatlice uygularsanız yanlış negatif sonuç alma olasılığınızı azaltabilirsiniz. Ayrıca, testi çok erken, yani adetinizi kaçırmadan önce yapmayın.
Onları ayrıntılı olarak anlayalım.
Yanlış Negatif Gebelik Testi Nedenleri
Test reaksiyon süresinden önce kontrol: Reaksiyon süresi, kitin doğru sonucu göstermesini beklemeniz gereken süredir. Hamilelik testini yapmadan önce kit kutusunda verilen reaksiyon süresi talimatlarını okuyun. Üç ila on dakika arasında değişir.
Çok erken test etmek: Kadınların yaptığı yaygın hatalardan biri hamilelik testini çok erken yaptırmaktır. Hamileliğin erken evresinde, hCG hormonu seviyesi çok düşük kalır ve testte tespit edilemeyebilir. Erken dönemde bir kan testi bile kesin sonuç veremez.
Talimatlara karşı: Kit üzerindeki talimatları uygulamıyorsanız, muhtemelen yanlış bir sonuç alırsınız. Örneğin, şeritleri yeterince idrarla doyurmuyorsanız veya su gibi safsızlıklarla seyreltmiyorsanız, sonuç doğru olmayacaktır.
Test kitinin hassasiyeti: Kitler, farklı hassasiyet seviyelerinde mevcuttur. Bazı kitler o kadar hassastır ki, 20mIU / ml kadar düşük hCG seviyelerini tespit edebilirler. Bununla birlikte, bazıları yalnızca seviye 50mIU / ml veya daha fazla ise tespit edebilir. Bu nedenle, test kitiniz düşük hassasiyetli bir kit ise, döneminizin bitiş tarihinden önce doğru bir sonuç alamayabilirsiniz.
Seyreltilmiş idrar: İdrardaki safsızlıklar kiti yanlış yönlendirir. Test için sabah ilk idrarı toplayın. Konsantredir ve yüksek düzeyde hCG içerecektir, dolayısıyla yanlış negatif gebelik testi olasılığını azaltır.
Kit paketinin tarihi: Satın almadan önce hamilelik kitinin üzerindeki son kullanma tarihini kontrol edin. Son kullanma tarihi geçmiş bir kit yanlış negatif sonuçlara neden olur.
İlaçlarınız: Alerjiler için ilaç kullanıyorsanız veya epilepsi, sakinleştiriciler veya diüretikler gibi antikonvülsanlar kullanıyorsanız, bunlar yanlış negatif sonuçlara yol açabilir.
Dış gebelik: Bu durumda kadın hamile bile olsa fetüs rahim yerine fallop tüpünde oluştuğu için olumsuz sonuç alabilir. Durum anne için hayati tehlikedir ve hamileliğin tıbbi veya cerrahi olarak tedavi edilmesi gerekir.
Yanlış Negatif Sonuç Aldığınızda Ne Yapmalısınız ?
* Bir hafta sonra testi tekrar yapın. İlk testiniz negatifse ve adetiniz testten bir hafta sonra bile başlamadıysa, testi tekrar yapın. Yedi günlük bir boşluk vücudunuzdaki hCG seviyelerini artıracaktır; Hamileyseniz testin pozitif çıkması muhtemeldir.
* Evde yapılan test sonucunu kesinleştiremiyorsanız, doktorunuzla konuşun. Bir kan testi veya ultrason taraması (sonraki haftalarda) size hamileliğiniz hakkında net bir sonuç verebilir.
* Hamilelik sonucu negatifse ve adetiniz başlamadıysa, adet dönemlerinin atlanmasının birkaç nedeni olabilir. Aylık döngünüzü tekrar rayına oturtmak için bir doktordan yardım isteyin.
Kaçırılan Dönemlerin Diğer Olası Nedenleri
Adet dönemlerinizi kaçırdıysanız, bu ille de hamile olduğunuz anlamına gelmez. Düzensizliğin çok sayıda başka nedeni olabilir.
* Stres , adetlerin atlanmasına / gecikmesine neden olabilecek başlıca faktörlerden biridir. Ofiste iş baskısı varsa veya evde bir sorun varsa, stres ve endişeye yol açabilir. Bu da sağlığınızı etkiler ve aylık dönem döngüsünü değiştirebilir.
* Adet düzensizliği geçmişiniz varsa , aylık döngünüzü sık sık değiştirir.
* Birdenbire kilo aldıysanız veya verdiyseniz, hormonal dengesizliğe neden olur ve sonunda adetlerinizi etkiler.
* * Sağlığın bozulmasına, telaşlı programlara bağlı hormonal dengesizlik veya yiyecek düzeninizdeki değişiklik dönemlerinizi geciktirebilir.
* Menopoza yaklaşan kadınların düzensiz dönemlerle karşılaşması muhtemeldir.
* Aşırı fiziksel egzersiz , hormonal seviyelerde bir değişikliğe neden olur ve bu da aylık döngünüzün gecikmesine neden olabilir.
* Uzun mesafeli seyahat, saat dilimlerinde ve iklimde değişiklik, rahatsız uyku ve yemek saatleri adetlerinizi geciktirmede önemli bir rol oynar.
* Yeme alışkanlıklarınız, eksik veya aşırı fiziksel hareket, düzensiz çalışma programları da dahil olmak üzere yaşam tarzınız, dönemlerinizin programına etki eder.
* Adı verilen bir sağlık durumu prolaktinom , prolaktin salgılanmasına neden ve neden olur östrojen hormonunun üretimini azaltır. Kaçırılan dönemler, prolaktinoma semptomlarından biridir.
* Genellikle PCOS olarak adlandırılan polikistik over sendromu, düzensiz yumurtlama ve hormonal dengesizliklerle ilişkili tıbbi bir durumdur. Bu, gecikmiş veya kaçırılmış dönemlerin başka bir nedenidir.
Gecikmiş bir adet döneminiz varsa ancak evdeki hamilelik testiniz negatif çıktıysa, cesaretinizi kırmayın. Bir hafta bekleyin ve testi tekrar deneyin. Bu sefer vücudunuzdaki artan hCG seviyeleri nedeniyle pozitif olabilir. Bunu bir doktor ziyaretiyle destekleyin ve annelik yolculuğunuza başlamaya hazırsınız.